Etiketter

onsdag 25 februari 2015

Reportage, diskussion

Tidningsartikel
  1.  Det kommer inte hjälpa alls eftersom folk kan använda sina nätverk hemma och de internet de har på sina mobiler. "Den som är med i leken får leken tåla".
  2. Argument från båda sidor. Samma uppdelning som stereotypiska tidningsartiklar har; rubrik, foton, brödtext, etc. 
  3. 1. Du får ABSOLUT INTE lägga ut någon personlig information om dig själv. 2. Inte prata med NÅGON främling över huvudtaget. 3. Inte köpa NÅGONTING alls på internet. 4. Inte skriva NÅGOT elakt till någon annan. 5. Inte visa dig själv.
Reportage
  1. Föräldrarna måste ta mer ansvar. Inte låta internet få nå mindre barn.
  2. Reportaget är längre än tidningsartikeln men innehåller fortfarande ingress, brödtext och bilder, etc. Har en mer personlig stil än en nyhetsartikel och är baserad på aktuell händelse.  
  3. Tidningsartikeln tar upp nätmobbning ur olika personers perspektiv och ur synvinkeln från undersökningar. Den berättar och beskriver hur nätmobbningen har gått ner i åldrarna. Den tar upp nya forskningar. Dessa visar att det främst är unga flickor med negativ syn på sig själva som är mest drabbade. Reportaget berättar också att de har startat ett projekt för att minska detta markant. Ann Frisén är en psykologiprofessor vid Göteborgs universitetet. Det är hon som berättar om detta. Reportagets faktaruta berättar bland annat att hälften av Sveriges treåringar har börjat använda internet. År 1997 var det inte förrän åldersgruppen 15-åringar som hälften var internetanvändare. Mobbningen som sker på internet hänger ofta ihop med sådant som händer på skolgården.

Gruppmedlemmar: Agnes, Linn, Sonya, Amina och Jennipher

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar